Szépségápolás

Szépségápolás

diana.jpg

Mostanában minden sminkem előtt készítettem egy előtte képet, hogy lássa mindenki, hogy nem csak modell arcúakat lehet szépen kisminkelni. 🙂 

Most leírom nektek azokat a termékeket, amiket mindenképpen használjatok egy tökéletes sminkhez.

1. Arc tisztítás

Első lépésben mindig letisztítjuk a bőrt még akkor is ha nincs semmi smink rajta. Napközben rengeteg szennyeződés rakodhat a bőrükre. Erre általában először egy arctejet használok, mert amellett hogy tisztít táplálja is a bőrt. Majd átmegyek egy micellás vizes vattapamaccsal, hogy matt bőrt kapjak. Így tiszta „lappal” indulhatunk.

2. Arc ápolás

Erre bármilyen nem túl zsíros nappali arckrém megfelel. Ez azért fontos, hogy a bőr ne akarja beszívni a primert és az alapozót a bőrbe.

3. Primer

Primer tölti ki a pórusokat és az apró ráncokat. Így simább és egyenletesebb felületet kapunk, és jobban fog csúszni a többi termék. 

4. Korrektor

Bőrhibákra krémesebb, sűrűbb korrektort használj, mert azok jobban fednek. Szemkörül szebben eldolgozható a folyékonyabb korrektorok. Felviheted ecsettel, szivaccsal, vagy egyszerűen ujjbegyekkel. A lényeg hogy ne legyen csíkos. Apró mozdulatokkal dolgozz, és egyszerre csak kevés anyagot vigyél fel.

5. Alapozó

Az alapozó színét a testedhez néz, mivel azzal kell összhangban lennie. Tegyél egy kevés alapozót a nyakadra és ha teljesen beleolvad a környezetébe akkor az a te színed. Lehet, hogy így sötétnek, vagy világosnak fog tűnni felvitelkor, de ha kész leszel látni fogd, hogy passzol a szín. Ha smink szivaccsal viszed fel, akkor először nedvesítsd be a szivacsot, de vigyázz ne csöpögjön! Rendesen nyomkodd ki belőle a vizet! Így nem fog annyi alapozót magába felszívni.

6. Púder

Főleg azoknál fontos a megfelelő púder mennyiség, akinek olajos/zsíros bőr típusa van. Szárazabb bőrön csak csínján vele. :)Szőrszálakat lesimítva vigyétek fel. Ha olyan helyre mentek, ahol vakuval fényképeznek, akkor kerüljétek a HD termékeket!!! Különben fehér foltos lesz az arcod a képeken.

7. Bronzosító

Ha kész a púderezés, akkor már szépen felvihető a bronzer. Ha nem használsz előtte púdert, akkor előfordulhat hogy foltos lesz, mert nem csúszik a púderen. Az alapozó krémes állagába beleragad a por állagú termék, így ahova felviszed ott marad. Ezért fontos, hogy a kontúrozást előzze meg a púder. Persze ha krém állagú termékkel kontúrozol, akkor ez nem igaz. Krémre felvihető por állagú, de fordítva nem működik a dolog!

8. Szemsmink

Ha erős szemet szeretnétek, akkor ezzel a lépéssel kezdjétek. Legelső lépés az alap elkészítése. Használhatsz korrektort, vagy szemhéj alapot. Ha matt árnyalatokat használsz, akkor érdemes egy világos „csúszó” réteget felvinni ( púder vagy világos matt szemhéj por), az előzőekben már leírtam, hogy miért. A matt por beleragad a krém állagúba és nehéz szépen eldolgozni. A csillámossal kicsit könnyebb a helyzet, mert a pici csillámporok segítenek továbbvinni a terméket.

Szem sminkhez még szükséged lesz egy fekete vagy sötétbarna szemceruzára. Illetve 3-4 árnyalat összepasszoló szemhéjpúderre.

Példa barna sminkhez:

9. Szemöldök

Szemceruza és szemöldök púder.

10. Száj

Válassz  szemsminkedhez passzoló színt és állagot. Csillogó szemhez inkább egy matt árnyalatot, illetve fordítva. Ha erős a szem, akkor legyen visszafogott a száj. Egy kis szempillaspirálhoz meg szemhéjtushoz bármilyen dögös árnyalat jöhet! 🙂 De ne feledkezzetek el a rúzs/szájfény/stb. előtt szájceruzával körberajzolni. Ennek több oka is van:

– tartósabb lesz

– egyenletesebben fog kopni

– nem fut ki a vonalakon a termék

11. Pirosító

Azért írtam utoljára, mert nagyban befolyásolja, hogy milyen színű a szád. Nem túl előnyös kombó egy naracsos pirosító vöröses/rózsás árnyalatoknál. Szóval a pirosító harmonizáljon a száddal.

ibi.jpg

Minden smink az én kezem munkája. Ha szeretnél hasonló átalakulásokat látni, akkor kövesd az oldalam: INSTAGRAM: alidaritablog /FACEBOOK: Alidarita

Tudom a címben 10 volt, de végül kiegészítettem még eggyel és 11 lett 😀

Remélem hasznosnak találtátok a cikket, és alkalmazni fogjátok a leírtakat. 🙂

Puszilok mindenkit!

Alida

YOUTUBE: Alidarita

FACEBOOK: Alidarita

FACEBOOK CSOPORT: Alidarita állatkísérlet mentes és vegán smink termékek és kozmetikumok

INSTAGRAM: alidaritablog

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük